Назад

Агроном назвав основні помилки та рекомендації з висаджування малини

Агроном назвав основні помилки та рекомендації з висаджування малини Серед основних помилок під час висаджування саджанців малини агроном бренду Tevitta Ігор Науменко виділив топ-6 позицій.

Перша помилка — неправильно підібрана площа. Для ідеального вирощування потрібна максимально рівна поверхня без пагорбів та западин.

Перша помилка   —  неправильно підібрана площа. Для ідеального вирощування потрібна максимально рівна поверхня без пагорбів та западин. 
Друга помилка — неправильний вибір посадкового матеріалу. Рекомендується проводити аналіз. Якщо це неможливо, потрібно провести хоча б візуальний огляд на хвороби та шкідники. 

Третя і найчастіша помилка — непідготовлений ґрунт. Малина любить насичені органічні ґрунти. Органіку потрібно вносити за 3-4 місяці до висаджування. Під час осіннього висаджування рекомендується вносити фосфорно-калійні добрива, щоб рослина підготувалась до зими. 

Четверта помилка — вибір попередників. Не рекомендуються як попередники малина, суниця, шипшина та пасльонові. 

П’ята помилка — неправильна схема посадки. На полях бренду Tevitta  малина висаджується з міжряддям 3,5 м і 30 см в ряду для зручного обприскування та обробітку рослини.

Остання помилка — відсутність поливу. Рекомендується встановити систему фертигації та робити своєчасний аналіз води.

Также будет интересно
Бiльше статей
14.04.2023
Посадка суниці: підживлення та добрива
Читати далi
09.03.2023
Як підібрати систему живлення для ожини
Читати далi
27.02.2023
Вирощування і збут ожини: високий потенціал із мінімальними захворюваннями
Читати далi